Området

Området

 

Generelt om området samt tur forslag

 

Domæne og nærområde

Les Terrasses de Theoule ligger højt på bjergskråningen med flot udsigt over Middelhavet med strand, lystbådehavn og bjerge.

 

Vil man til stranden ligger der flere gode strande både i Miramar (2 km) og Theoule by (4 km). Strandene er i øvrigt gode langs hele kysten, og det er nemt at finde både brede sandstrande samt klippeformationer.

Det tager ca. 15 min. at gå fra huset ned til stranden i Miramar. 5 minutter i bil.

 

Der er turistkontor i Theoule. Hvor cykler kan lejes.

 

Kan man lide en aktiv ferie, er der tæt på lejligheden et smukt naturområde med stisystemer, hvor man kan vandre og løbe. Man kommer hen til området ved at gå op til Blvd. De Esterel.( indkørsel til ejendommen) I stedet for at dreje til højre ned mod hovedvejen, går man til venstre. Man følger vejen frem ca 400 m og forenden ved parkeringspladsen kommer man ud til stisystemerne, hvor skilte længere fremme viser vej. Stierne fører både helt ned i dalen til Theoule og vandet og længere op i bjergene, med smuk naturområde med afmærkede stier, hvor man bl.a. kan se krigsmindemærket Notre Dame d’Afrique (gåtur ¾ time). En kæmpe Madonna for faldne franskmænd under krigen i Algier.

 

Det er også mulig at køre hen til dette naturområde. Der er 2 veje t.v. op af bjerget fra hovedvejen ind mod Theoule. Kik efter vejen med skiltet Belle Epoque, der er nærmest Theoule by og den bedste/bredeste, at køre på. Man kører helt op forbi Maeva Horizon Bleu ejendommen, hvor vejen slutter og parkerer bilen under træerne. Der er afmærkede stier i området. Man kan gå rundt om bjerget. Det tager ½ times tid og ende nede ved bilen igen.

 

En kort spadsertur eller en frisk morgen løbetur ca 500 m fra parkeringspladsen t.h. op ad vejen L’Esterel St. Louis bringer jer til et specielt arktektonisk hus med en exceptionel udsigt over Cannes bugten, er deskaberen´s Pierre Cardin’s Palais Bulle udformet som krukker, der ligger ned.

 

Restauranter

Der er en mindre og hyggelig bistro-restaurant i nærheden af lejligheden Le Patio. Fra hovedvejen, kører man til højre mod Miramar ca. 1 km, så ligger den på højre side. Man kan også gå derned fra lejligheden. Til venstre når I kommer ned af hovedtrappen forbi boulebanen og så bare følge vejen ned af bjerget til hovedvejen og lidt til højre - ca 8 minutter og er en dejlig aftentur. Restauranten er under ombygningen i juni 2013, så vi er lidt usikre på, om man fremover stadig kan få deres lækre pizza’er fra stenovn.

 

I Miramar et par km længere af strandvejen mod St. Raphael på højre side over for lystbådehavnen ligger en udmærket fiskerestaurant, der også serverer kød.

 

Fra lejligheden ned mod Theoule ligger en god restaurant i svinget ud mod vandet med udsigt til Cannes bugten, lyserød bygning, Le Air du Temps. Der serveres goumet mad til rimelige priser. Menukort på fransk, men de kan engelsk. Husk at bestille bord på 04 93 49 40 16.

 

Der er også flere gode restauranter i Theoule by, 4 km fra lejligheden.

 

Se anmeldelser for restauranter på links:

 

http://www.theoule-sur-mer.org/modules/news/article.php?storyid=35&lang=english

 

http://www.tripadvisor.dk/Restaurants-g196679-Theoule_sur_Mer_French_Riviera_Cote_d_Azur_Provence.html

 

Guider til Theoule, Mandelieu og Cannes:

www.theoule-sur-mer.org

http://www.mandelieu.com

www.cannes.com

 

Udflugter og seværdigheder

 

Fra Theoule sejler lille båd til øen I`ll St. Margarit – en dejlig tur! Det tager ca. en halv time at sejle ud til I`ll St. Margarit. Båden afgår fra P3 i Theoule havn. På I`ll St. Margarit ligger en kæmpe borg og en dejlig restaurant, hvor man kan indtage sin frokost. Der er også mulighed for at slappe af på stranden. Ønsker man at bade. Er det en god ide at medbringe strandsko, da der er mange sten i vandet.

 

Det er gratis at køre på motorvej fra Mandelieu til Cannes og frakørsel Grasse – Cannes. Man kan også køre ad strandvejen til Cannes – flot tur –. Men beregn god tid for der er meget trafik i

sommertiden – Kør fra i rundkørsel over La Napoule Port (Mandelieu) forbi Pullmann Mandelieu Hotel/ Casino og golfbanen og så langs Cotè de Sur helt til Cannes.

 

En køretur mod vest fra Cannes til Saint Raphael ad den fantastiske kystvej langs Esterelbjergene byder på røde klipper, som spejler sig i det dybblå Middelhav. Det franske Venedig Port Grimaud, som er bygget på en sump - og lidt op i bjergene landsbyen Grimaud, som er en af de smukkeste restaurerede småbyer, man kan finde, den rene idyl. Fra Saint Rapfael kan man evt. sejle til Saint Tropez.(Bilen kan parkeres i underjordisk parkering ved havnen, tæt på hvor bådende sejler fra). Bemærk at billetkontoret er lukket i middagsstunden kl. 12 -14. OBS! Gælder i øvrigt for mange offentlige bygninger, banker og forretninger.

 

Seværdigheder er der nok af, og det er ikke til at give en udtømmende beskrivelse.

Af nogle få kan nævnes: Matisse- og Chagall-museerne i Nice, Antibes med det mere berømte Picasso-museum, Cannes med Croisetten og de store hoteller og strande samt den lille bjergby Haute Cagnes og Biot med glasmagerne. Ønsker I at besøge et fransk marked. Har Cannes La Bocca marked hver lørdag formiddag. Marked ligger på hovedgaden i la Bocca, hvor man kan købe alverdens ting.

 

Der er antik/malerier og genbrugsmarked i Cannes hver lørdag/søndag på Crosetten over for Festivalbygningen. Det er også hyggelig at indtage sin frokost på torvet ved havnen i Cannes, Grand Cafe er meget populær, det kan være svært at få bord.

 

Den gamle kunstnerby Mougin er absolut et besøg værd ligesom de mere kendte byer Sct. Paul og Vence med de gamle smukke bymure. Alle 3 byer er meget smukke og berømte for deres mange gallerier og kunstudstillinger. I Vence på Place de Grand Jardin er der iøvrigt ofte bouleturnering, en meget udbredt fransk sport, hvor man på nærmeste hold kan studere fransk passion.

 

Grasse gør sig bemærket ved flere store parfumeproduktioner, hvoraf man kan besøge flere og følge produktionen og købe produkterne, og byen er omgivet af smukke blå lavendelmarker om sommeren. På vej til Grasse kan man gøre ophold i den smukke bjerglandsby Tourrettes-Sur-Loup 8 km nordvest for Vence med en flot udsigt over Middelhavet.

 

Andre udflugtsmål kunne være til det storslåede Grand Canyon du Verdon eller Gorges-du-Loup, som er en miniudgave af Colorados canyons med svimlende dybe kløfter og floddale (med mulighed for kanosejlads, rafting og windsurfing). Her opleves en af de mest betagende udsigter i hele Europa.

 

Besøg også Villa RothschildtCap Ferrat og kør derefter en smuk tur ad kystvejen til Menton og derfra videre til Bordighera i Italien. Her ligger den beskedne trattoria Ristorante Magiargé på kirkepladsen i den gamle bydel, højt hævet over selve byen. Man kan spise både ude og inde, og restauranten er tildelt Michelin-guidens nye symbol "le bib gourmand", som betyder, at der serveres veltillavet mad til rimelige priser.

 

En frokost i Bordighera kan nemt kombineres med markedsbesøg i Ventimiglia (fredag) eller San Remo (tirsdag og lørdag formiddag). Den smukkeste vej til Menton og Italien er kystvejen, men den hurtigste er naturligvis motorvejen (specielt i højsæson er kystvejen meget trafikeret). Gør man ophold i Menton kan det også anbefales at besøge den imponerende botaniske have, Hanbury Gardens.

 

Golf

Er I til golf, findes mange fine golfbaner for såvel begyndere som elitegolfere. Inden for 20 km omkreds er der ca. 12 golfbaner. De nærmeste findes i Mandelieu ca. 6 km fra Theoule, hvor der er 2 meget fine 18-hullers golfbaner.

 

Dette var blot nogle få praktiske oplysninger, som vi håber I kan drage nytte af, - og så har vi bare tilbage at ønske en rigtig god ferie.

Kontakt til ejer: info@ferielejlighed-cannes-theoule.dk eller tlf. 2089 0178

Henvendelse vedrørende leje: E-mail: info@ferielejlighed-cannes-theoule.dk eller tlf. 2089 0178